Tehnologija mesa in mesnih izdelkov

Nazaj

Tehnologija mesa in mesnih izdelkov
Redna cena
13,26 €

Učbenik za predmet Tehnologija v 4. letniku programa Živilski tehnik in v 2. letniku programa Živilski tehnik PTI

Učbenik je celovito in obsežno delo z veliko skicami, fotografijami in shemami, zato je poleg temelja za izobraževanje dijakov srednješolskih programov s področja živilstva, primeren tudi za posameznike, ki pri svojem delu potrebujejo dodatna strokovna znanja s področja proizvodnje in predelave mesa, kot so živilski delovodje, trgovci z živili, gostinski delavci, svetovalci v kmetijstvu, obrtniki ...

Učbenik zajema teme iz živinoreje in anatomije domačih živali. Posebni poglavji obravnavata klavne živali in zakol živali. Dijaki bodo s pomočjo učbenika spoznali tudi obrate za proizvodnjo mesa, načine shranjevanja mesa, meso v prodaji in njegovo uporabnost, obrate za proizvodnjo mesnih izdelkov, surovine, dodatke in ovitke v proizvodnji mesnih izdelkov, tehnologijo proizvodnje mesnih izdelkov, pakiranje in označevanje izdelkov ter vrste mesnih izdelkov. Učbenik prinaša tudi poglavje o prometu in predelavi rib in drugih morskih organizmov ter poglavje o predelavi polžev. Dijaki bodo seznanjeni tudi s higieno v proizvodnji živil. Vse vsebine so prilagojene novi zakonodaji in veterinarsko-sanitarnim predpisom.


Avtorici: Blanka Vombergar, Silva Hostnik
Obseg: 196 dvobarvnih strani
Format: 20 x 28 cm
ISBN 86-365-0578-X

Dimenzije: 0,00 x 0,00 cm
Vrsta tiska: Barvne strani

Uradni podatki

Stopite v stik

Tehniška založba Slovenije

Srebrni

Cert ID: 0008/00008

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
TZS d.o.o., Ljubljana
Matična številka: 5048745000